2017-08-07 10:46:55• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan befejeződik a Hám János szobor környékének a szépítése

Jó ideje dolgoznak már a Székesegyház előtti terecskén, Hám János püspök szobrának a környékén.

A római katolikus Székesegyház előtt elhelyezett Hám János szobor környékén egy ideje már zajlik a munka. Szépítik a szobor környékét, hamarosan padok is kerülnek ide. A munkálatok kapcsán kérdeztük a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye sajtóreferensét és a következő választ kaptuk:

"Mint tudjuk, 2016. január 6-án leplezték az új Hám János szobrot. Akkor sokan adakoztak elkészültéért: a hívek gyűjtöttek, helyi vállalkozók hoztak áldozatot, a Püspökség kereteiből különített erre a célra el, a legnagyobb részt pedig a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Magyar Kormány Külgazdasági és Külügyminisztériuma tette hozzá. Így lett a közös ügyből, célból valóság, a múlt és jelen kapcsának megjelenítője.

A Magyar Kormány Nemzeti Erőforrások Minisztériuma további támogatásának köszönhetően, valamint a Szatmári Római Katolikus Püspökség saját forrásaiból most tovább folytatódhat a térkövezés, illetve felhelyezik a kiegészítő elemeket. A térkövezés nem egészen a Székesegyház bejáratáig valósul meg, két színű követ használva: fehéret és szürkét. Szintén kihelyezésre kerül az a hat darab henger alakú mészkő "ülőhely", amelyeknek a körfelületű alapja már a szobor elhelyezésekor láthatóvá vált. Az említett térkövezési munkákat rövid időn belül befejezik" - írja a közlemény.

Ezzel a térrendezéssel is szebb, élhetőbb lesz Szatmárnémeti régi központja, hiszen nem csak Hám János szobra kap szebb környezetet, de a járókelők leülhetnek mellé, megpihenhetnek a Székesegyház árnyékában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: